Nieuws

De oproep voor burgerinitiatieven van het DWCW staat open!
Deze biedt financiële steun (tot 4.000 euro) en begeleiding voor acties van bewoners en verenigingen die een project tot stand willen brengen in het kader van het wijkcontract voor 2022.
Lokale veiligheidsdiagnose (LVD): vul de vragenlijst in
De lokale veiligheidsdiagnose (LVD) maakt het mogelijk een beeld te schetsen van het onveiligheidsgevoel van de burgers en de problemen op lokaal niveau beter te vatten en te definiëren, of het nu gaat om problemen omtrent de schending van personen of eigendommen, of om problemen in verband met het levenskader of de levenskwaliteit van de burger.
Sluiting van de verwarmde zaal
Gezien de situatie van de coronapandemie en rekening houdend met de beslissingen van het Overlegcomité op 6 januari jl. moet de verwarmde zaal helaas sluiten, om de veiligheid van de burgers en het personeel te garanderen.
Proxy chimik: ontdek de data en inzamelpunten voor 2022
Recycleren is belangrijk, goed recycleren is beter! Volg onze gids om te weten hoe je je chemisch afval moet sorteren.
Coronavirus : vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar
Kinderen tussen 5 en 11 jaar vaccineren tegen Covid is voortaan toegestaan. Het vaccinatiecentrum Albert biedt je de mogelijkheid om je kind(eren) te laten vaccineren!
De nieuwe 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een speciaal dossier over sport in Vorst.
CO-vergiftiging: enkele eenvoudige tips kunnen uw leven redden
Koolstofmonoxide - ook wel eens de “stille doder” genoemd - eist elke winter bijna 1.000 slachtoffers in België. Hoe kunnen die ongevallen voorkomen worden? Wat zijn de juiste reflexen bij CO-vergiftiging?
Vorst Nationaal evenementenzone: effecten hervatten in januari 2022
Sinds 1 januari 2020 is er een “evenementenzone” van toepassing in de wijken rond Vorst Nationaal. Naar aanleiding van de stopzetting van de evenementen in maart 2020 werd de evenementenzone geschorst, maar deze wordt hervat op 1 januari 2022.
Vogelgriep : informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels
Als gevolg van het aantreffen van hoogpathogene vogelgriep bij wilde vogels op meerdere plaatsen in ons land, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders* van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
DWC "2 Cités": projectoproep, ideeënbus, infopermanenties!
Dit jaar wordt in het kader van het nieuw Duurzaam Wijkcontract "2 Cités" een programma van acties vastgesteld die zullen worden uitgevoerd in de komende jaren. Stuur ons uw ideeën, wensen en projecten om de levenskwaliteit in de wijk te verbeteren!
Laat het donker je niet verrassen!
In de maanden oktober en november zijn er in Brussel tijdens de avondspits 28% méér ongevallen waarbij voetgangers betrokken zijn. Dat komt door de verminderde zichtbaarheid: heel vaak zag men de voetgangers of fietsers die slachtoffer werden van een ongeval niet bij het oversteken of afdraaien. In deze periode van kortere dagen en slecht weer zijn ze gewoon veel minder zichtbaar.
Veiligheidsmonitor: jouw mening telt
Vanaf 18 oktober zullen 9800 inwoners van de politiezone Zuid (Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht) de vragenlijsten van de Veiligheidsmonitor ontvangen.
Covid Safe Ticket (CST) in Brussel
Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 moet het Covid Safe Ticket (CST) worden gebruikt voor de toegang tot bepaalde evenementen of plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Masterplan Vorst aan de Zenne
De fases 2 & 3 van het Masterplan Vorst aan de Zenne zijn voltooid!
Ik loop om fit te blijven - lopen in groep
Lopen vind je leuk, maar je hebt er nog geen werk van kunnen maken? Neem deel aan onze 12-weken cyclus en loop samen met andere Vorstenaren 2x1uur per week.
Brussel Mobiliteit heeft u nodig!
Neem deel aan twee enquêtes over uw verplaatsingsgewoonten en uw tevredenheid over het mobiliteitsaanbod in Brussel.
Wiels in Bloemen
Wilt u uw straat groener en bloemrijker zien? Klimplanten zijn een uitstekende manier om dit te bereiken, aangezien zij een grote massa vegetatie in de openbare ruimte brengen, de biodiversiteit verwelkomen en gemakkelijk te onderhouden zijn.
Nieuwe buslijn 52 en gewijzigde buslijn 48
Het centrum van de gemeente Vorst is momenteel niet rechtstreeks verbonden met het stadscentrum vóór 20u. Vanaf 1 september wordt een nieuwe buslijn 52 ingevoerd om dit gebrek aan te pakken.
Parcklab Wielemans, een leerproces
De zomer van 2021 markeert het begin van de 4e fase van het Masterplan Vorst-sur-Senne, die van het experimenteren. Onthoudt de naam "Parcklab Wielemans", het gloednieuwe proces dat ons in staat zal stellen meer te weten te komen over de site van de voormalige brouwerijen Wielemans Ceuppens, de verlangens die ze oproept, de problemen die ze doet rijzen en de behoeften van de wijk.
Covid-19: enkele tips voor een veilige vakantie
Je gaat binnenkort op vakantie en misschien zit je met een hoop vragen? Om onaangename verrassingen te vermijden, kan je vóór je vertrek beter goed geïnformeerd zijn!
Wilt u een evenement in Vorst organiseren? Vul het aanvraagformulier tijdig aan!
Bewoners, kunstenaars, wijkcomités, lokale verenigingen, culturele actoren, gemeentelijke diensten, privéorganisatoren, ... velen onder u fleuren de openbare ruimten in Vorst op met tal van evenementen. Om deze dynamiek te ondersteunen, heeft de gemeente een toelatingsaanvraagformulier op haar website geplaatst.
Vaccinatie Covid-19: gratis pendeldienst voor senioren
De gemeente Vorst biedt een gratis pendeldienst aan naar het vaccinatiecentrum Albert voor Vorste senioren en personen met beperkte mobiliteit. Informatie & reservatie via het gratis callcenter: 0800 35 244
Maak online een afspraak!
Moet u formaliteiten vervullen bij de dienst Burgerzaken? Maak in een paar klikken een afspraak via internet en kies de datum en het tijdstip dat u het best schikt!
Steun onze lokale handelaars!
In deze moeilijke tijden is solidariteit meer dan ooit noodzakelijk. De gemeente Vorst nodigt u uit om lokaal te consumeren en de HORECA van Vorst, die zware klappen krijgt door de gezondheidscrisis, te steunen.
Afdrukken