Pollutiepieken: ontvang de waarschuwingen via de mobiele app ‘Brussels Air’

Om op de hoogte te blijven van de waarschuwingsberichten rond pollutiepieken in Brussel kunt u vanaf nu de nieuwe mobiele app ‘Brussels Air’.

 

Pollutiepieken zijn fenomenen waarbij de concentraties aan verontreinigende stoffen in de lucht stijgen (fijnstof en stikstofdioxide) en die soms nopen tot noodmaatregelen om de uitstoot van deze stoffen in te perken.


Om op de hoogte te blijven van de waarschuwingsberichten rond pollutiepieken in Brussel kunt u vanaf nu de nieuwe mobiele app ‘Brussels Air’ van Leefmilieu Brussel downloaden.


De app ‘Brussels Air’ van Leefmilieu Brussel biedt u de mogelijkheid de evolutie van de concentraties aan verontreinigende stoffen in de omgevingslucht voortdurend en in real time te volgen. Het gaat om door het telemetrische netwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geregistreerde metingen die op Belgisch niveau door de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) ingezameld worden.


Deze app stelt u in staat om beter op de hoogte te zijn van uw blootstelling aan buitenluchtverontreiniging en ingeval van pollutiewaarschuwing of activering van het Hitte- en Ozonpiekenplan gewaarschuwd te worden.


Zin om meer te weten over de noodmaatregelen en de 4 drempels die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft vastgelegd?

Raadpleeg onze pagina over pollutiepieken.


 

Afdrukken