Kronieken van de lockdown

Op deze pagina vind je de teksten die ons door Vorstse inwoners werden toegestuurd in het kader van onze oproep in het gemeenteblad begin 2021.


In januari 2021 (zie Forest Info Vorst 57) nodigden we je uit je gevoelens over de lockdown en wat de uitbraak van de coronapandemie in je leven heeft losgemaakt, met ons te delen door je op de pagina’s van het gemeenteblad en op onze website een ruimte te bieden om je artistiek/literair uit te drukken.

Wil je jouw gevoelens over de coronapandemie ook delen (poëzie, verhaal, foto, tekening, muziek)? 

Mail je getuigenis* naar infovorst@vorst.brussels
Of bel ons: 02 370 26 78.
 

Voorwaarden :

De teksten moeten in het Frans of in het Nederlands opgesteld zijn en mogen maximum 1.000 tekens lang zijn. Het kan een individuele of gezamenlijke creatie (klas, gezin, culturele vereniging, ...) zijn. Teksten en werkjes met een beledigende, lasterlijke, haatdragende, ideologische, samenzweerderige, vulgaire of gewelddadige inhoud worden geweigerd.
 Hieronder vind je de verschillende teksten die ons toegestuurd werden:

1. Pieter Goossens, muzikant, zanger en componist

Pieter Goossens bracht koorzangers uit de hele wereld samen voor een virtueel koorproject: ‘When poetry reads me’ : a virtual choir ».

Ontdek dit pakkende muziekstuk via deze link. 
 

Pieter Goossens over zijn werk:

 
“Muziek is al mijn hele leven mijn passie. Ik speel verschillende instrumenten, zong en speelde bij vele koren en orkesten en ik schrijf ook zelf muziek. Geïnspireerd door een aantal andere componisten, maar ook door de lockdowns, heb ik vorige zomer mijn eerste virtueel koorproject georganiseerd. Daarbij stuurde ik de partituur van mijn nieuwste koorwerk naar bevriende zangers en nodigde hen uit om hun partij in hun kot in te oefenen. Daarna filmden ze zichzelf terwijl ze meezongen met een oefentrack. Die video's stuurden ze naar mij toe en ik mixte het geheel tot een video die het deed lijken op een écht koor." 
 
 
"Het was zo'n inspirerende ervaring dat ik algauw een nieuw werk componeerde en plannen maak-te voor een tweede virtueel koorproject.
Dit organiseer ik van 14 februari tot 14 juni.
Er is zeker nog plaats voor enthousiaste Vorstenaren die mee willen zingen om deze lokale compositie tot leven te brengen! Het ontbreekt ons vooral nog aan tenoren en bassen."
 
De begeleiding van de koorleden gebeurt in het Engels, Frans en Nederlands. 
 
Wie mee wil doen kan gewoon een mail sturen naar Pieter Goossens:
whenpoetryreadsme@gmail.com. “
 
 

2. Christian Delhaye, schrijver

Eind juni ontdek je hier een verhaal geschreven door Christian Delhaye, inwoner uit Vorst. 

 
 
Afdrukken