Mobiliteit

Schepen: Mevr. Esmeralda Van den Bosch

mobiliteit@vorst.brussels


Nieuws:

 

  • Deel je garage met je buur!

Een lege garage? Maak er een fietsparking van voor uw buren!

Een innovatieve, rendabele oplossing voor uw lege ruimte!

Cycloparking zoekt Brusselaars die hun ongebruikte garage of ruimte willen laten omvormen tot een beveiligde parking voor fietsers uit de buurt die thuis geen ruimte hebben om hun fiets te stallen.

  • Als eigenaar van de ruimte ontvangt u maandelijks een vaste huurprijs en Cycloparking wordt uw huurder.
  • Cycloparking installeert de fietsrekken in uw garage, beveiligt de toegang met een badgesysteem en beheert de toekenning van de plaatsen voor u.
  • De fietsers uit de buurt die een parking nodig hebben schrijven zich in via het platform cycloparking.brussels om een plaats aan te vragen.

Overtuigd? Vul het formulier in om een dossier aan te maken of klik op cycloparking.brussels

Meer weten?

 

passe ton garage


  • Cairgo Bike-project: aankooppremie voor ondernemingen

Ongeveer 50% van beroepsmatige verplaatsingen kan met een bakfiets worden gedaan. En waarom niet de uwe? Meer info over de Cairgo Bike-aankooppremie hier.


De opdracht van de Dienst Mobiliteit bestaat erin het beleid inzake mobiliteit en verplaatsingen van de burgers van Vorst uit te voeren en te ondersteunen. Wij doen er alles aan opdat iedere gebruiker - of hij/zij nu voetganger, fietser, gebruiker van het openbaar vervoer of autobestuurder is - zijn plekje op de openbare weg kan vinden.

In onze rubriek vindt u tips voor uw verplaatsingen te voet en per fiets, inlichtingen over het openbaar vervoer in onze gemeente en informatie over het parkeren van deel- en privéwagens. Op onze pagina’s vindt u tevens de infrastructuur die voor u wordt ontwikkeld en de acties die wij uitvoeren om u op de hoogte te brengen van al de mogelijkheden.

Ook werken we samen met de diensten Wegenis, Water en Wijkcontracten opdat alle wegeniswerken rekening houden met de behoeften van alle gebruikers en om hun veiligheid te garanderen.

Op verschillende tijdstippen van het jaar kunt u ons tegenkomen, onder andere in mei tijdens “Vollenbike” – tijdens de fietswoensdagen – en in september tijdens de Week van de Vervoering.

Te voet
Zich per fiets verplaatsen
Zich verplaatsen met het openbaar vervoer
Zich met de auto verplaatsen


Zone 30
Pollutiepiek
LEZ: Brussel herademt
Schoolstraat

 

 

Afdrukken